Thursday, November 26, 2020

 

Nähtävyydet

HÖGBERGET JA KALKINPOLTTAJANPOLKU
Suosittu eteläisen Sipoonkorven ulkoilureitti kiertää luonnonsuojelualueella reilun neljän kilometrin hyvin kunnostetun, mutta paikoittain vaativan lenkin upeissa maisemissa. Kalkkiuunintien pään läheisyydessä hyvän leveäksi kunnostetun hiekkatien varrella on laavu, grilli, polttopuut sekä WC. Muualla Kalkinpolttajanpolun ulkoilureitillä tulenteko on kielletty. Pysäköintipaikkoja on erittäin rajoitetusti, joten kyläläiset suosittelevat käytettäväksi julkista liikennettä. Väärin pysäköidyt autot estävät tai vaikeuttavat hälytysajoneuvojen kulkua ja estävät kulkemisen maatilojen raskaalla kalustolla. Muille kuin merkityille pysäköintialueille pysäköinti on kielletty.HÄRMÄLÄN MAATILA – KUPPIS GÅRD
Perinteistä Sotunkia edustaa Härmälän tila, joka ottaa vastaan myös vierailijaryhmiä. Maanviljelyn lisäksi tilalla ylläpidetään muitakin perinteitä: sen lehmät ovat kyyttöjä, vanhaa suomalaista alkuperäisrotua. Tilan ympäristössä voit nähdä myös hevosia, lampaita, vuohia, sikoja, kanoja, ankkoja sekä lemmikkieläimiä.

Yhteystiedot:
Mäntykummuntie 6, Sotunki, 01200 Vantaa
Puh. (09) 876 7339, 0400 880 539


KUNINKAANTIE

Lisätietoja »

 


LEONARDO DA VILHUN VEISTOSPUISTO
Sotungin oman Leonardon, taiteilija Risto Vilhusen modernia ympäristötaidetta voi ihailla Sepänmäen rinteelle avautuvassa Leonardo da Vilhun veistospuistossa.

Yhteystiedot:     Sepänrinne 2, Sotunki, 01260 Vantaa

Lisätietoa veistospuiston aukioloajoista ja tapahtumista Vantaan kaupungin sivuilta.   
Lisätietoja »
           


NISSBACKAN KARTANON VEISTOSPUISTO
Hakunilan ja Sotungin risteyskohdassa sijaitseva Nissbackan kartanon veistospuisto esittelee kesäisin kuvanveistäjä Laila Pullisen töitä, mutta toimii myös kulttuuri- ja kasvatustehtävissä erilaisten tapahtumien järjestäjänä ja vierailevien taiteilijoiden näytteilleasettelupaikkana. Puisto on kiehtova taiteen ja luonnon kohtaamispaikka historiallisesti arvokkaassa miljöössä.

Yhteystiedot:    
Nissbackan kartano, Sotungintie, Vantaa 00120
Puh. (09) 8764632

Lisätietoja puiston aukioloajoista, tapahtumista ja historiasta löydät veistospuiston omilta kotisivuilta.
Lisätietoja »

 


ORKOLAN MUSEO
Orkolan kotimuseo Bisajärventiellä esittelee entisaikojen kotitalousesineitä, talonpoikaistavaroita ja työkaluja sekä niihin liittyviä tarinoita. Museossa on myös kokoelma tuohiesineitä, Ford mallia 1927 sekä vanha kirkkovene. Avoinna sopimuksen mukaan. Ryhmät mieluiten pieniä, 1-15 henkilöä.

Yhteystiedot:
Bisajärventie 27, Sotunki, 01260 Vantaa
Puh. (09) 875 1117


TROLLBERGAN TRAKTORI- JA MAATALOUSMUSEO
Sympaattinen traktori- ja maatalousmuseo esittelee eri-ikäisiä traktoreita, entisaikojen maanviljelyn työmenetelmiä sekä käsityöammattien välineitä.

Yhteystiedot:    
Nybyggetintie 21, 01200 Vantaa
Puh. (09) 876 4732, 0400 615 170

Privacy Statement  |  Terms Of Use
Copyright 2007 Sotungin kyläyhdistys